غذا های یزدی
yazd foods
غذاهای یزدی از جمله غنیترین و متنوعترین غذاهای ایرانی هستند که با توجه به شرایط اقلیمی، فرهنگی و تاریخی منطقه، شکل گرفتهاند. برخی از مشهورترین غذاهای یزدی عبارتند از:
-
شولی یزدی
- آش شولی: یک آش سنتی که با شوله (حبوبات)، گوشت، پیاز، سیر، روغن، نمک و فلفل تهیه میشود. این آش معمولاً در روزهای سرد خورده میشود و خواص گرمایشی دارد.
-
قلیه بادمجان
-
قلیه بادمجان: یک خورشت که با بادمجان، گوشت، پیاز، سیر، رب گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و فلفل درست میشود. این خورشت با برنج سفید یا نان سنگک سرو میشود.
آش ماش
-
آش ماش: یک آش خوشمزه که با ماش، گوشت، سیر، روغن، نمک و فلفل درست میشود. این آش با نان تافتون یا سنگک سرو میشود و معمولاً در روزهای سرد خورده میشود.
تاس کباب یزدی
-
تاس کباب یزدی: یک کباب که با تکههای بزرگ گوشت گوسفند، پیاز، سیر، زردچوبه، نمک و فلفل درست میشود. این کباب با برنج یا نان سرو میشود و بسیار لذیذ است.
آش آبغوره
-
آش آبغوره: یک آش ترش و خنک که با آبغوره (آب انگور ترش)، گندم، سبزیجات، روغن، نمک و فلفل تهیه میشود. این آش در فصل تابستان خورده میشود و خاصیت خنک کننده دارد.
-
آش گندم
آش گندم: یک آش شیرین و خوشمزه که با گندم، شیر، شکر، روغن، دارچین و هل درست میشود. این آش در فصل پاییز و زمستان خورده میشود و خواص تقویت قوای جسمانی دارد.
جگرکی یک نوع کباب است که با جگر و دل گوسفند یا بز، پیاز، سیر، نمک و فلفل تهیه میشود. این غذا با نان سنگک یا تافتون سرو میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است. جگرکی یکی از غذاهای محبوب مردم یزد است و در بسیاری از رستورانهای این شهر میتوانید آن را پیدا کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره جگرکی و رستورانهای پیشنهادی برای خوردن آن، میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
وبلاگ